Facebook rolt Facebook Home voor Android internationaal uit

Facebook HomeOp 4 april kondigde Facebook een launcher aan voor Android genaamd Facebook Home. De launcher kwam daadwerkelijk beschikbaar in Google Play afgelopen vrijdag maar alleen voor gebruikers van het sociale netwerk in de Verenigde Staten, nu meer dan een week later zal Facebook Home ook internationaal beschikbaar komen.

De reden dat de launcher eerst alleen beschikbaar werd gemaakt voor gebruikers in de Verenigde Staten was om na lancering eerst nog eventuele bugs te kunnen oplossen voor het verder beschikbaar maken van Facebook Home voor de rest van de wereld. Er was overigens al wel een mogelijkheid om als gebruiker buiten de Verenigde Staten de launcher te installeren. Facebook Home kan maar op een beperkt aantal apparaten geïnstalleerd worden, dit zijn de HTC One X, de HTC One X+, de Samsung Galaxy S3 en de Galaxy Note 2. Later zal er ondersteuning worden toegevoegd voor andere apparaten. In de tweede week van volgende maand zal overigens ook de eerste update van Facebook Home uitgebracht worden, het is nog niet duidelijk wat de update precies zal omvatten.

iOS en Windows Phone

Er zijn momenteel ook berichten betreffende Facebook Home voor iOS en Windows Phone. Het zijn echter tegenstrijdige berichten. Omdat Android opensource is was het niet nodig dat Facebook eerst met Google in gesprek ging, dit ligt anders met iOS en Windows Phone. Bloomberg wist als eerste te melden op basis van een interview met Adam Mosseri van Facebook dat het sociale netwerk momenteel gesprekken zou voeren met zowel Apple als Microsoft over het brengen van Facebook Home naar beide platformen.

Het is dan nog de vraag hoe Facebook Home zou gaan functioneren in bijvoorbeeld iOS. Volgens het interview met Mosseri zou Facebook Home mogelijk niet eens deze naam gaan krijgen, ook zou er slechts een simpelere versie kunnen komen die notificaties kan tonen op het vergrendelingsscherm. Er zijn in ieder geval nog geen definitieve afspraken.

Ondertussen weet The Next Web te melden op basis van een anonieme bron dat er momenteel helemaal geen gesprekken worden gevoerd tussen Facebook, Apple en Microsoft. Hoewel het sociale netwerk goede relaties zou onderhouden met beide bedrijven is er geen sprake van onderhandelingen. Het is dus nog even afwachten of en dan in welke vorm Facebook Home naar iOS en Windows Phone zal gaan komen.

Lees meer over: , , ,