Facebook Home 1 miljoen keer gedownload, mogelijk einde HTC First

facebook_home_logo Facebook Home voor Android is nu meer dan 1 miljoen keer gedownload zo blijkt uit cijfers uit de Google Play Store, afgelopen donderdag gaf een medewerker van Facebook al aan op een persconferentie dat de launcher ongeveer een miljoen keer gedownload was. Facebook Home werd op 12 april uitgebracht en de belangstelling was aanvankelijk groot, na anderhalve week was de launcher al meer dan 500.000 keer gedownload. Sinds dat moment is de belangstelling dus wel iets afgenomen gezien het feit dat het bereiken van 1 miljoen downloads ongeveer twee keer zo lang heeft geduurd.

Ondertussen verlaagde afgelopen week AT&T de prijs van de eerste telefoon standaard uitgerust met Facebook Home. Tegelijk met de introductie van Facebook Home werd de HTC First gepresenteerd met een prijskaartje van 99,99 dollar in combinatie met een tweejarig abonnement. Vorige week verlaagde AT&T de prijs naar slechts 99 cent in combinatie met hetzelfde abonnement. Daarnaast is er zelfs nu een gerucht dat AT&T al plannen heeft om binnenkort al helemaal te gaan stoppen met de verkoop van het toestel.

Volgens een bron bekend met de plannen van AT&T zouden er minder dan 15.000 exemplaren verkocht zijn in de Verenigde Staten na de prijsverlaging afgelopen week. Door de prijs te verlagen naar 99 cent probeert het bedrijf in ieder geval wel snel door de voorraad heen te komen. Zowel AT&T als HTC wilden verder niet reageren op het gerucht.

Lees meer over: ,