Facebook haalt Friendshake weer offline

Afgelopen zondag dook er plotseling een nieuwe feature van Facebook op genaamd Friendshake of 'Vrienden in de buurt zoeken'. Echter was er geen officiële aankondiging van Facebook en inmiddels is de toevoeging weer offline gehaald.

Het idee van Friendshake was dat je eenvoudig mensen die in de buurt kon zoeken om vrienden mee te worden, bijvoorbeeld mensen op een feestje of een ander evenement. Ook waren eigen vrienden te zien, maar alleen als ze de pagina geopend hadden.

Wie de URL fb.com/ffn bezoekt krijgt nu een foutmelding in beeld. In een verklaring laat het sociale netwerk weten dat het niet om een echte release ging van de feature maar dat het slechts iets was dat getest werd door een aantal ontwikkelaars. Facebook geeft aan dat net als in het geval van andere testen sommige features uiteindelijk worden doorgevoerd en sommige niet. Facebook wilde verder niets kwijt over 'Vrienden in de buurt zoeken' en geeft aan dat als er iets te melden valt dit aan iedereen gecommuniceerd zal worden.

Friendthem

Naast de verklaring van het sociale netwerk is er ook nieuws van een bedrijf genaamd Friendthem uit New York dat een applicatie heeft met een vergelijkbare werking. Het bedrijf claimt dat Facebook het idee van de feature van het bedrijf heeft gestolen en tevens is er al gedreigd met een rechtszaak. De CEO Charles Sankowich geeft aan momenteel de zaak te onderzoeken en zegt blij te zijn dat de feature offline is gehaald door Facebook. Ondanks dit kan het goed zijn dat het bedrijf alsnog een rechtszaak zal gaan starten.

Lees meer over: