Facebook Groups: Optie om berichten vast te zetten

Eigenaren van pagina's op Facebook hebben sinds de introductie van de nieuwe layout de mogelijkheid om een geplaatst bericht vast te pinnen aan de bovenkant van de pagina. In dat geval wordt het betreffende bericht bovenaan de pagina vastgezet voor een periode van maximaal zeven dagen tenzij deze eerder handmatig wordt losgekoppeld.

Groepen

Facebook lijkt deze feature nu te testen met groepen met als groot verschil dat er meerdere berichten vastgezet kunnen worden. Door binnen een groep op het kleine pijltje te klikken van een bericht kan deze worden vastgezet en in dat geval verschijnt er een nieuw blok bovenaan de pagina met als titel in het Nederlands 'Vastgezetten berichten'.

Alle berichten die worden vastgezet worden in dit blok netjes onder elkaar gezet, het is echter niet duidelijk of deze berichten ook na een bepaalde periode dan weer verdwijnen zoals in het geval van pagina's of dat dit handmatig gedaan moet worden door de beheerder. Het weer loskoppelen van een bericht gaat uiteraard weer via dezelfde weg, echter moet er dan gekozen worden voor de optie 'Bericht verwijderen uit favorieten'.

De feature kan een handige toevoeging zijn voor beheerders van groepen om zodoende ervoor te zorgen dat bepaalde belangrijke berichten gezien worden door alle leden van de groep. Aanvullend hierop was het overigens al langer mogelijk voor alle leden van een groep om te bekijken welke gebruikers een bericht daadwerkelijk gelezen hebben.

Lees meer over: