Facebook Gifts uitgebreid met donaties voor goede doelen

Facebook heeft goede doelen toegevoegd aan Facebook Gifts, eind september geïntroduceerd. Facebook Gifts is momenteel alleen nog beschikbaar voor alle gebruikers in de Verenigde Staten, met deze feature is het mogelijk om als gebruiker een echt cadeau te sturen naar een vriend bijvoorbeeld vanwege zijn of haar verjaardag.

Met de nieuwe toevoeging van diverse goede doelen kan er een donatie worden gedaan aan een non-profitorganisatie namens een vriend of familielid. In plaats van een echt cadeau schenk je als gebruiker dan een bedrag aan een vriend die dan zelf een goed doel kan uitkiezen waar het geld naar toe moet gaan. In het geval dat een vriend geen goed doel kan kiezen kun je ook zelf een goed doel kiezen waar het geld naar toe moet gaan.

Facebook werkt hiervoor samen met eerst 11 non-profitorganisaties waaronder het Amerikaanse Rode Kruis, Blue Star Families, Livestrong, Kiva, St. Jude's Children's Research Hospital en DonorsChoose.org. Door deze mogelijkheid beschikbaar te stellen hoopt het sociale netwerk dat er veel geld zal worden ingezameld voor deze goede doelen.

Lees meer over: