Facebook Gifts: Cadeau’s sturen naar vrienden

Facebook heeft Facebook Gifts aangekondigd waarmee je als gebruiker van het sociale netwerk eenvoudig een echt cadeau kunt sturen naar een vriend bijvoorbeeld vanwege zijn of haar verjaardag of een andere belangrijke levensgebeurtenis. Het sociale netwerk experimenteerde al jaren geleden met een vergelijkbare mogelijkheid.

Naast het nieuwsoverzicht aan de rechterkant worden vrienden getoond die jarig zijn evenals diverse andere levensgebeurtenissen. Met de introductie van Facebook Gifts wordt er onder elke levensgebeurtenis die aan de rechterkant staat een knop geplaatst om diegene een cadeau te sturen. Naast de optie om simpelweg een bericht achter te laten op de timeline van diegene kan er dan ook direct een cadeau uitgezocht worden zoals bijvoorbeeld een knuffelbeer of een Starbucks Gift Card. Elk gekozen cadeau kan worden voorzien van een kaartje. Het cadeau kan digitaal worden uitgepakt door de desbetreffende vriend en een aantal dagen later zal diegene het cadeau echt thuis ontvangen. Betalen kan direct maar dit kan ook gedaan worden op een later moment.

Facebook Gifts is vooralsnog alleen beschikbaar voor alle gebruikers in de Verenigde Staten, het is nog niet duidelijk wanneer dit door Facebook zal worden uitgerold naar andere landen. Ondertussen kunnen geïnteresseerde Amerikaanse bedrijven contact opnemen met Facebook om hun producten op het sociale netwerk beschikbaar te maken binnen Facebook Gifts. Bedrijven betalen per verkocht cadeau een bepaald bedrag aan Facebook, dit bedrag is voor het promoten en verkopen van de producten op de website.

Lees meer over: