Facebook geeft meer informatie over privacy aan nieuwe gebruikers

Facebook gaat vrijwel wereldwijd nieuwe gebruikers van het sociale netwerk meer informatie geven over prviacy, de informatie komt direct in beeld zodra het inschrijven voor een nieuw account begint. Voor diverse onderdelen kan direct ingesteld worden wie het mag zien en wie niet zodat dit achteraf niet meer gedaan hoeft te worden en aanvullend hierop worden onder de stappen tips getoond met een lampje als icoon.

Nieuwe gebruikers worden zo gewezen op de standaardinstellingen, het instellen van de zichtbaarheid van berichten, toegang tot gegevens en hoe advertenties werken op Facebook. Nadat de aanmelding is afgerond kan er nog een privacy tour worden gevolgd.

Eerder dit jaar in mei was er nog een onderzoek van Consumer Reports, de Amerikaanse Consumentenbond waaruit bleek dat veel gebruikers in de Verenigde Staten niet op de hoogte waren of simpelweg geen gebruik maakten van de aanwezige privacy instellingen. Tevens voerde Facebook recent nog een onderzoek uit onder een groep gebruikers met onder andere vragen die gingen over de privacy instellingen van het sociale netwerk.

Lees meer over: