Facebook gaat video’s op desktop nu ook automatisch afspelen

Facebook gaat video’s op desktop nu ook automatisch afspelen

Eerder deze week was er nog het bericht dat Facebook was begonnen met het automatisch afspelen van video's in de mobiele apps, aanvullend is het sociale netwerk nu al begonnen met uitrollen van deze feature naar de desktop. Tot op heden beweegt er verder niets in het nieuwsoverzicht, gedeelde video's spelen alleen af na het drukken op de grote afspeelknop in het midden en het delen van GIF-bestanden is niet toegestaan.

Net als in de mobiele apps voor iOS en Android gaat het alleen om video's die zijn geüpload naar Facebook zelf en video's die afkomstig zijn van Instagram. De video's worden automatisch afgespeeld zodra er over de video heen gescrolld wordt. Ook net als in de mobiele apps zal er standaard geen geluid te horen zijn tot het moment dat er op de video geklikt wordt. Het afspelen gaat gewoon door terwijl er verder in het nieuwsoverzicht naar beneden wordt gescrolld maar de video's worden niet continue opnieuw afgespeeld.

Het werkt dus niet voor video's afkomstig van andere websites zoals YouTube. Het is niet duidelijk of en wanneer er ondersteuning voor GIF-bestanden zal worden uitgerold.

facebook_video_nieuwsoverzicht_desktop

Lees meer over: ,