Facebook gaat video’s in mobiel nieuwsoverzicht automatisch afspelen

Facebook heeft aangekondigd op mobiel video's in het nieuwsoverzicht automatisch te gaan afspelen. Zodra een video in de mobiele applicaties in beeld verschijnt dan zal deze automatisch gestart worden zonder geluid. Dit doet een beetje denken aan videodienst Vine waarvan video's ook zonder geluid altijd automatisch worden afgespeeld.

Door op de video te drukken zal de video full screen worden getoond met geluid, zodra de video is afgelopen komt het nieuwsoverzicht weer in beeld. Het gaat alleen om video's geupload naar Facebook of Instagram, video's van bijvoorbeeld YouTube of Vimeo worden niet automatisch afgespeeld. Indien je de video niet wilt zien dan kun je gewoon door scrollen naar beneden. Op dit moment is het nog zo dat alleen video's geplaatst door andere gebruikers, video's van geverifieerde pagina's en video's op het sociale netwerk geplaatst door artiesten automatisch worden afgespeeld in het mobiele nieuwsoverzicht.

In de toekomst zal het zo zijn dat video's geplaatst door andere pagina's ook automatisch worden afgespeeld. Verder is het de verwachting dat de nieuwe feature zal gaan leiden tot videoadvertenties die automatisch afspelen waar het sociale netwerk al langer mee aan het experimenteren is. Dit zouden dan video's zijn van maximaal 15 seconden lang, eveneens zonder geluid tot het moment dat er op de advertentie geklikt wordt. Adverteerders zouden een bedrag van 1 tot 2,4 miljoen dollar voor deze advertenties moeten gaan betalen.

facebook_videos

Lees meer over: