Facebook gaat meer berichten van vrienden tonen in nieuwsoverzicht

Facebook gaat meer berichten van vrienden tonen in nieuwsoverzicht

Facebook heeft aangekondigd vanaf nu meer berichten van vrienden te gaan tonen in het nieuwsoverzicht en juist minder berichten te gaan tonen die afkomstig zijn van pagina's. Het sociale netwerk zegt continue te experimenteren om de gebruikservaring te verbeteren.

Tijdens het uitvoeren van deze experimenten zag Facebook dat indien gebruikers meer berichten van vrienden zien in het nieuwsoverzicht ze ook zelf meer berichten gaan schrijven. Dit effect was niet te zien wat betreft berichten geplaatst door pagina's zoals van bedrijven en merken. Uit een eerste test met het tonen van meer berichten van vrienden bleek dit al direct te zorgen voor gemiddeld 9 miljoen extra berichten per dag op Facebook.

Zodoende heeft het sociale netwerk recent een wijziging doorgevoerd waardoor berichten van vrienden vaker worden getoond en berichten van pagina's minder. Facebook geeft daarnaast aan dat pagina's beter geen links kunnen opnemen in de tekst van een bericht.

In plaats daarvan is het beter om de link als preview inclusief een afbeelding te tonen zonder dat een URL zichtbaar is. Een voorbeeld hiervan zie je hieronder staan. Deze berichten krijgen over het algemeen meer likes, meer reacties en worden vaker gedeeld.

Lees meer over: