Facebook gaat mail @facebook adressen automatisch doorsturen

Facebook gaat mail @facebook adressen automatisch doorsturen

De e-mailadressen van Facebook zullen binnenkort gaan verdwijnen zo heeft het sociale netwerk aangekondigd. In november 2010 kreeg elke gebruiker van Facebook standaard de beschikking over een [gebruikersnaam]@facebook.com adres echter zijn deze adressen nooit echt aangeslagen bij gebruikers. Veel gebruikers hebben hun eigen adres zelfs nog nooit gebruikt. Elk bericht verzonden naar een @facebook.com adres wordt sinds dat moment automatisch afgeleverd in het postvakje van de desbetreffende gebruiker.

Omdat de adressen niet veel worden gebruikt gaat Facebook het anders aanpakken. Facebook zal alle gebruikers in de komende weken op de hoogte gaan stellen van de veranderingen die doorgevoerd zullen gaan worden. Standaard zal het straks zo worden dat berichten gestuurd naar een @facebook.com automatisch worden doorgestuurd naar het primaire e-mailadres van het account. Dit automatisch doorsturen van berichten kan eventueel wel uitgeschakeld worden in de instellingen. Berichten van gebruikers die geen alternatief e-mailadres hebben ingesteld worden uiteraard niet automatisch doorgestuurd.

De aankomende wijzigingen moeten volgende maand helemaal afgerond zijn. Een @facebook.com adres is standaard niet voor iedereen zichtbaar maar een gebruiker bereiken kan simpelweg door de gebruikersnaam te plakken voor het @facebook.com gedeelte. De gebruikersnaam is te vinden door het profiel van een gebruiker te openen.

Lees meer over: