Facebook gaat launcher voor Android aankondigen donderdag

Aankomende donderdag zal er een evenement plaats gaan vinden op het hoofdkantoor van Facebook in Menlo Park. Vorige week stuurde het sociale netwerk uitnodigingen rond voor deze bijeenkomst, de uitnodiging had als titel Come see our new home on Android. Bronnen bekend met de plannen van het bedrijf wisten op dat moment te melden dat het ging om een aangepaste versie van Android met diepere integratie van Facebook.

Nu een aantal dagen voor de officiële presentatie van Facebook zijn er enkele nieuwe details opgedoken dankzij uitgelekte software. het blijkt dat het sociale netwerk niet zozeer een eigen aangepaste versie van Android zal gaan introduceren maar dat het gaat om een launcher die onder andere het homescreen op een toestel overneemt. Hieruit kunnen andere applicaties worden gestart, systeeminstellingen worden aangepast, etc. Op dit moment zijn er al vergelijkbare applicaties die dit kunnen beschikbaar in Google Play.

Verder zijn er iconen gevonden en zijn er verwijzingen gespot naar een nieuwe feature genaamd Chat Heads. Deze laatste feature zou het mogelijk maken om de chat in beeld te houden terwijl andere applicaties worden gebruikt. De launcher met als naam Facebook Home zou in Google Play beschikbaar gaan komen en standaard aanwezig zijn op een nieuw toestel van HTC met als codenaam Myst. De presentatie van Facebook begint donderdag om 19:00 uur Nederlandse tijd, volgen kan middels een livestream.

facebook_home

Lees meer over: ,