Facebook gaat komen met Subscribe button voor op websites

Half september kwam Facebook met een nieuwe subscribe button op profielpagina's. Met de knop kun je als gebruiker op de hoogte blijven van de updates die iemand plaatst die geen vriend is. Aanvullend daarop kan er middels de knop bepaald worden welke berichten je wilt ontvangen van iemand waarmee je wel bevriend bent.

Websites

De knop is momenteel alleen beschikbaar op het sociale netwerk zelf maar binnenkort zal het ook mogelijk worden om de knop te gaan plaatsen op websites. Dit maakte Joanna Shields van Facebook bekend op de Le Web conferentie in Parijs.

De knop is qua werking eigenlijk te vergelijken met de Like knop om pagina's / bedrijven te volgen echter volg je dan in dit geval dus een persoon. Shields geeft aan dat dit een handige toevoeging kan zijn voor bijvoorbeeld journalisten, beroemdheden, politici, etc. en uiteraard kun je zelf ook je eigen profiel op deze manier eenvoudig promoten.

De knop zal op korte termijn geïntroduceerd worden, een datum is niet bekend gemaakt.

Update

Dat ging een stuk sneller dan verwacht. Facebook heeft zojuist de knop officieel gelanceerd. Nadere informatie over het plaatsen van de knop is te vinden op deze pagina.

Lees meer over: