Facebook Friendshake – Vrienden in de buurt zoeken

Facebook heeft stilletjes een nieuwe feature uitgerold in eerste instantie genaamd Friendshake maar inmiddels heet de toevoeging 'Vrienden in de buurt zoeken'. De toevoeging komt een kleine twee maanden na de overname van Glancee, een mobiele applicatie gericht op het vinden van mensen met dezelfde interesses binnen een bepaald gebied. De drie oprichters werken nu bij Facebook en de applicatie is na de overname offline gehaald, het is niet duidelijk of Friendshake uit deze overname voortkomt.

Vrienden in de buurt zoeken

Friendshake is te bereiken door naar fb.com/ffn te gaan maar is ook te vinden in de applicaties voor iPhone en Android. De feature moet geactiveerd worden om deze te kunnen gebruiken. Op deze manier zoek je eenvoudig mensen die in de buurt zijn om vrienden mee te worden, bijvoorbeeld mensen die je net hebt ontmoet op een feestje. Ook zijn dan eigen vrienden te zien, mits ze de pagina geopend hebben. Zo maak je snel vrienden, klik je op iemand waarmee je al vrienden bent dan opent het profiel van diegene.

"Mensen die hierboven worden weergegeven, zijn in de buurt en hebben deze pagina open. Om een vriend toe te voegen die niet op de lijst staat, vraag je hem/haar om deze pagina te openen: fb.com/ffn. Hij/zij moet nu binnenkort op de lijst moeten verschijnen." aldus de omschrijving. Een officiële aankondiging van Facebook ontbreekt nog.

Lees meer over: