Facebook Friend Exporter geblokkeerd door Facebook

Het was slechts eventjes mogelijk om eenvoudig contacten te exporteren uit Facebook naar Google totdat het sociale netwerk hier actie op ondernam. De extensie voor browser Chrome was bedoeld om gegevens van vrienden waaronder telefoonnummers en mailadressen te exporteren en op te slaan in Google Contacts om zodoende deze gegevens dan te kunnen gebruiken in het nieuwe sociale netwerk Google+.

Extensie

De extensie werd gemaakt door Mohamed Mansour, een ontwikkelaar in dienst van Research in Motion het bedrijf achter de Blackberry. Mansour laat weten op de pagina waarop de extensie gedownload kan worden dat Facebook sinds vandaag plotseling is aangepast waardoor de extensie dus voor de meeste mensen niet meer zal werken.

Het gaat om een aanpassing op de pagina met informatie van een vriend waarop het mailadres staat vermeld. Als er vijf vrienden in een korte periode worden bezocht dan zal Facebook automatisch het mailadres verwijderen van een profiel. Je kunt dit zelf bekijken door een pagina van een vriend met mailadres snel, meer dan vijf keer te herladen.

Voorwaarden

Buiten alles om is de extensie ook in strijd met de algemene voorwaarden van het sociale netwerk waarin de volgende regel staat onder het kopje Safety: "You will not collect users' content or information, or otherwise access Facebook, using automated means (such as harvesting bots, robots, spiders, or scrapers) without our permission.".

Ondertussen is Mansour al gestart met het ontwikkelen van een alternatief met een andere aanpak, het wordt dus een kat en muis spelletje.

Lees meer over: , ,