Facebook For Every Phone heeft 100 miljoen maandelijkse gebruikers

Facebook Feature Phones Logo Facebook heeft laten weten dat nu meer dan 100 miljoen mensen maandelijks Facebook For Every Phone gebruiken. Facebook For Every Phone is een app die in 2011 door het sociale netwerk werd gelanceerd voor feature phones en snel werd de app bijzonder populair. Het aantal gebruikers groeide tussen september 2011 en november 2012 naar 82 miljoen maandelijks actieve gebruikers. Op het moment van de introductie kon de app al worden gebruikt op ongeveer 2500 verschillende toestellen en inmiddels is dit aantal gestegen naar meer dan 3000 verschillende toestellen die soms maar 20 dollar per stuk kosten. De app bevat de populaire features zoals de News Feed, Messenger en Foto's.

In landen als bijvoorbeeld India, Indonesiƫ en de Filipijnen gebruiken miljoenen mensen een feature phone en met deze app van Facebook kunnen zij toch eenvoudig het sociale netwerk gebruiken zonder dat het nodig is om een dure smartphone aan te schaffen.

Eerder dit jaar bereikte de pagina van Facebook For Every Phone op het sociale netwerk nog als eerste pagina ooit de 200 miljoen likes en inmiddels staat de teller op meer dan 270 miljoen likes. De pagina werd in augustus 2011 aangemaakt en in juni 2012 was het al de eerste pagina al die meer dan 100 miljoen likes had. Het is zelfs zo dat op dit moment er nog geen pagina is op Facebook met meer dan 100 miljoen likes. De pagina van het sociale netwerk zelf volgt op de tweede plaats met meer dan 93 miljoen likes en op de derde plaats staat YouTube momenteel met meer dan 75 miljoen likes. De populairste persoon op Facebook is nog altijd Rihanna met meer dan 74 miljoen likes.

Lees meer over: