Applicatie Facebook voor elke telefoon

Facebook heeft een applicatie gemaakt gericht op de wat simpelere telefoons vergeleken met bijvoorbeeld de iPhone. Het sociale netwerk stelt dat je ongeacht waar je woont of hoe je gebruik maakt van de website je altijd dezelfde 'geweldige' ervaring moet hebben.

Het gaat om ongeveer 2500 verschillende toestellen die geschikt zijn om de nieuwe applicatie te draaien. De applicatie, die is gebaseerd op Java bevat de bekende features zoals het nieuwsoverzicht, berichten bekijken evenals het bekijken van foto's maar ook de mogelijkheid om direct foto's te uploaden naar het sociale netwerk is aanwezig.

Downloaden

Iedereen kan de nieuwe applicatie downloaden door te gaan naar m.facebook.com en hier te klikken op de download link of door te gaan naar d.facebook.com/install in een mobiele browser. De applicatie is tevens al te vinden in diverse app stores.

Providers

Om Facebook op een telefoon niet te duur te maken is het sociale netwerk in diverse landen samenwerkingen aangegaan met mobiele providers. Zodoende is in deze landen het dataverkeer waarvoor de applicatie zorgt de eerste 90 dagen gratis. Het gaat in eerste instantie om samenwerkingen in 20 verschillende landen waaronder Duitsland, Portugal, Braziliƫ, Rusland, India, Indonesiƫ, Portugal en het Verenigd Koninkrijk.

Lees meer over: