Facebook experimenteert met meldingen

Facebook experimenteert met meldingen

Facebook experimenteert met een nieuw type notificatie, het gaat om meldingen betreffende Facebook Live sessies op het sociale netwerk die op dat moment plaatsvinden. Een gebruiker spotte de onderstaande notificatie waarmee Facebook de gebruiker wijst op een live vraag- en antwoordsessie met voetballer David Beckham. In dit geval heeft de gebruiker de pagina van David Beckham geliked. Een woordvoerder van Facebook wilde niet veel meer kwijt dan te zeggen dat er continue getest wordt met verschillende soorten notificaties om gebruikers te helpen om relevante content te vinden.

facebook_notificatie_live_sessie

Vrienden

Dan toont Facebook een melding bovenaan het nieuwsoverzicht van sommige gebruikers om ze te wijzen op de optie om vrienden toe te voegen aan de lijst Goede vrienden. Berichten van vrienden die aan deze lijst zijn toegevoegd (die weten dit zelf niet) zullen eerder getoond worden in het nieuwsoverzicht, aanvullend kan er ingesteld worden om elke keer als deze vrienden een nieuw bericht plaatsen een melding te ontvangen.

facebook_close_friends_melding

Pagina's

Facebook is begonnen met het sturen van e-mailberichten naar beheerders van pagina's met oog op de aankomende feestdagen. In het bericht roept het sociale netwerk beheerders op om hun pagina en eventuele producten te promoten tijdens de feestdagen. Eerder wees Facebook beheerders al op het feit dat het beheren van een pagina geen baan is van 9 tot 5 maar dat het beheren van een pagina ook doorgaat in het weekend.

facebook_promotie_pagina

Mijlpalen

In het administratiepaneel van een pagina toont Facebook nu meldingen over aankomende mijlpalen om beheerders aan het adverteren te krijgen. Zoals in de onderstaande screenshot is te zien geeft Facebook aan dat de pagina bijna 80.000 likes heeft en dat het een goed idee is om de pagina te promoten om deze mijlpaal eerder te bereiken.

facebook_mijlpalen_paginas

Lees meer over: