Facebook en Yahoo gaan mogelijk samenwerken

Facebook en Yahoo zouden momenteel samen aan het kijken zijn naar een mogelijke samenwerking. Marissa Mayer die sinds juli dit jaar CEO is van Yahoo zou gesprekken voeren met Sheryl Sandberg, Chief Operating Officer en directielid van Facebook over wat de twee bedrijven voor elkaar zouden kunnen betekenen. De twee bedrijven hebben al enkele keren in het verleden samengewerkt voor een aantal kleine projecten echter dit keer zou het gaan om iets veel groters, een samenwerking op het gebied van search.

Wat betreft zoeken zou het sociale netwerk zoals bekend graag een stap vooruit willen maken, Yahoo was ooit een grote zoekmachine maar tegenwoordig is dit niet meer het geval en worden de zoekresultaten geleverd door Microsoft en verkoopt het bedrijf alleen nog maar advertenties. Met een eventuele samenwerking tussen de twee bedrijven zou Facebook dan de zoekmachine kunnen verbeteren en tegelijkertijd zou Yahoo flink kunnen profiteren van de meer dan 1 miljard gebruikers die het sociale netwerk momenteel heeft.

Yahoo zou momenteel aan het kijken zijn naar manieren om onder de overeenkomst met Microsoft uit te komen, het probleem is alleen dat het bedrijf te weinig ontwikkelaars heeft om weer met een eigen zoekmachine door te gaan. Een eventuele samenwerking met Facebook zou het dan een stuk aantrekkelijker moeten maken voor ontwikkelaars om bij Yahoo te komen werken. De samenwerking begon in 2009 met de duur van 10 jaar.

Lees meer over: , ,