Facebook en Twitter voor Google Glass

Project Glass LogoRecent maakte een ontwikkelaar de applicatie GlassTweet voor de nieuwe bril van Google waarmee makkelijk foto's gedeeld kunnen worden op de microblogdienst en kort na de introductie van deze applicatie maakte een andere ontwikkelaar Glass To Facebook om foto's te kunnen uploaden naar Facebook. Afgelopen week werd echter tijdens de conferentie van Google, Google I/O een officiële applicatie voor de bril van Twitter gepresenteerd evenals een officiële applicatie van Facebook. Daarnaast werden er applicaties van CNN, Elle, en Evernote gepresenteerd en het eerste spel voor de bril.

Facebook en Twitter

De applicaties van Twitter en Facebook doen eigenlijk grotendeels hetzelfde als de eerder gemaakte onofficiële applicaties. Met Twitter for Google Glass kunnen foto's worden gedeeld op Twitter, een bericht zal dan worden voorzien van de tekst "Just shared a photo #throughglass". Naast het delen van foto's kunnen notificaties worden bekeken wat betreft mentions, direct messages en berichten van gebruikers waarvoor notificaties zijn ingeschakeld. Reageren, retweeten of een bericht als favoriet markeren kan ook gewoon.

Met de applicatie van Facebook kunnen alleen gemaakte foto's gedeeld worden op het sociale netwerk. Voor het uploaden van een foto kan er gekozen worden of de foto privé moet blijven, gedeeld mag worden met vrienden of gedeeld mag worden met iedereen. Foto's zijn daarna zichtbaar op de profielpagina en in het nieuwsoverzicht van vrienden. Er kan wel gelijk een omschrijving worden toegevoegd aan de foto, taggen is niet mogelijk.

Twitter voor Google Glass

twitter_google_glass_1

twitter_google_glass_2

Facebook voor Google Glass

facebook_google_glass_1

facebook_google_glass_2

facebook_google_glass_3

facebook_google_glass_4

facebook_google_glass_5

facebook_google_glass_6

Lees meer over: , ,