Facebook denkt mogelijk over betaalde accounts

facebook_pro_logo uit een patent recent toegewezen aan Facebook blijkt dat het bedrijf mogelijk plannen heeft om ergens in de toekomst abonnementen te gaan introduceren. Sinds het bedrijf afgelopen jaar in mei naar de beurs ging zijn er diverse pogingen ondernomen om de omzet te verhogen zoals Facebook Gifts (alleen beschikbaar in de VS), Promoted Posts voor pagina's en gebruikers en verschillende soorten advertenties.

Het patent met als titel 'Paid Profile Personalization' zou kunnen betekenen dat Facebook gebruikers de mogelijkheid wil gaan geven om tegen betaling alle advertenties die op diverse plekken verschijnen te verwijderen. Volgens de omschrijving zou een gebruiker alle advertenties kunnen vervangen door elementen zoals een fotoalbum of een bericht.

Het is zeker niet gezegd dat Facebook ook daadwerkelijk gaat komen met betaalde abonnementen. In ieder geval doet het patent denken aan een video van afgelopen jaar over Facebook Pro. Dit was een parodie gemaakt door Jest waarin te zien was hoe Facebook COO Sheryl Sandberg, uiteraard gespeeld door een actrice uitleg gaf over nieuwe abonnementen, Facebook Pro, Facebook Gold en als derde Facebook Platinum.

Zonder abonnement

patent_facebook

Met abonnement

patent_facebook_2

Via: bgr.com
Lees meer over: