Facebook deelt geen gebruikersaantallen Instagram meer

instagramFacebook deelt niet langer gegevens over Instagram. Het gaat om het aantal gebruikers van de populaire fotoapplicatie en uit de laatste cijfers van AppData van afgelopen maandag bleek nog dat Instagram 45,8 miljoen maandelijks actieve gebruikers had, nu staat op de pagina de tekst 'Facebook no longer reports new data for this application'.

De beslissing van Facebook komt na een recent bericht van de New York Post waarin werd geclaimd dat Instagram een groot aantal gebruikers had verloren na de introductie van het nieuwe privacybeleid (later weer teruggedraaid). De claim van de New York Post werd snel in twijfel getrokken en Instagram verklaarde dat het bericht niet correct was.

Facebook laat in een reactie weten, "We don’t provide app usage metrics for apps owned or created by Facebook through our application-programming interface. We’ve updated our API to reflect this for Instagram, which would remove it from AppData’s rankings."

facebook_appdata

Instagram webprofielen

Recent werd er nog een andere wijziging doorgevoerd. Sinds de overname van Instagram is de fotoapplicatie volledig zelfstandig doorgegaan, ondanks dat blijkt nu dat zodra je een gebruiker van Instagram wilt rapporteren dat je wordt doorgestuurd naar Facebook. Op het sociale netwerk is een voornamelijk Engelstalige pagina ingericht om een webprofiel te kunnen rapporteren, na het opgeven van een reden kan de melding worden opgestuurd.

instagram_facebook

Lees meer over: ,