Facebook COO Sheryl Sandberg zat bijna op gecrasht vliegtuig

sandberg_logo Gisteren is op de luchthaven van San Francisco een vliegtuig gecrasht tijdens de landing. Het ging om een toestel van de Zuid-Koreaanse maatschappij Asiana Airlines die onderweg was van Seoul naar San Francisco. Van de 291 passagiers en 16 bemanningsleden die aan boord waren zijn er twee mensen omgekomen, 181 mensen waarvan 49 mensen zwaargewond werden overgebracht naar ziekenhuizen in de buurt.

Al snel na de crash van het vliegtuig liet Facebook COO Sheryl Sandberg weten op haar profielpagina dat zij bijna aan boord van het vliegtuig had gezeten. Samen met haar collega's Debbie Frost, Charlton Gholson en Kelly Hoffman zouden ze deze vlucht naar San Francisco nemen ware het niet dat ze op het laatste moment nog zijn overgestapt op United Airlines. De alternatieve vlucht zou op hetzelfde tijdstip aankomen als het toestel van Asiana Airlines echter waren ze iets vroeger waardoor ze al twintig minuten voor de crash waren geland. Een vriend van Sandberg zat wel op vlucht 241 maar raakte niet gewond. Volgens AP vloog de Boeing 777 te laag bij het naderen van de landingsbaan waarbij de staart van het vliegtuig een muur zou hebben geraakt en zijn afgebroken.

Taking a minute to be thankful and explain what happened. My family, colleagues Debbie Frost, Charlton Gholson and Kelly Hoffman and I were originally going to take the Asiana flight that just crash-landed. We switched to United so we could use miles for my family's tickets. Our flight was scheduled to come in at the same time, but we were early and landed about 20 minutes before the crash. Our friend Dave David Eun was on the Asiana flight and he is fine.

Thank you to everyone who is reaching out - and sorry if we worried anyone.

Serious moment to give thanks.

Sheryl Sandberg werkt sinds 2009 bij Facebook als Chief operating officer nadat mark Zuckerberg haar persoonlijk had gevraagd om bij het sociale netwerk in dienst te komen. In juni 2012 werd Sandberg verkozen tot lid van de raad van bestuur, zij was hierdoor de eerste vrouw in de raad van bestuur. Dankzij deze positie werd ze afgelopen jaar opgenomen in de bekende lijst van Time met de meest invloedrijke personen ter wereld.

Lees meer over: