Facebook Camera voor iPhone [screenshots]

Facebook heeft een nieuwe applicatie uitgebracht specifiek voor de iPhone genaamd Facebook Camera. Een opmerkelijke applicatie gezien het feit dat slechts een maand geleden de populaire fotoapplicatie Instagram werd overgenomen voor 1 miljard dollar. De nieuwe applicatie van Facebook heeft diverse vergelijkbare functies.

Zodra je Facebook Camera start zie je direct een overzicht van foto's recent geplaatst door vrienden waar je doorheen kunt bladeren, het drukken op een foto opent een vergroting. Tevens is het mogelijk om met de applicatie meerdere foto's tegelijk te uploaden naar het sociale netwerk en daarnaast zijn er de nodige opties voor het bewerken van een foto en het toevoegen van filters. Het team van Instagram is verder niet betrokken geweest bij de ontwikkelingvan de15 filters en mogelijk was de applicatie al langere tijd in ontwikkeling.

Zoals eerder aangegeven lijkt het erop dat Facebook steeds meer functies uit de gewone applicatie haalt en hier aparte applicaties van maakt. Zo bestaat er Facebook Messenger en recent werd nog Facebook Pages uitgebracht om pagina's te beheren.

Screenshots en video

Op het moment van schrijven is Facebook Camera nog niet te vinden in de Nederlandse Apple Store en daarnaast is het niet duidelijk of er ook en versie uitgebracht zal worden voor Android. Hieronder een video plus aanvullende screenshots van de applicatie.

Lees meer over: , ,