Facebook brengt Stickers naar chatfunctie desktop

facebook_logo Eerder dit jaar in april voegde Facebook stickers toe aan de mobiele applicatie voor de iPhone en iPad. Later kreeg ook de algemene applicatie voor Android stickers evenals de Facebook Messenger voor zowel iOS als voor Android. Het sociale netwerk heeft de stickers nu ook beschikbaar gemaakt in de chatfunctie van de desktopsite.

Wie de chatfunctie opent zal eerst een melding in beeld krijgen, klik daarna op de kleine smiley om de stickers te bekijken. Standaard zie je direct het pakket 'Meep' in beeld, bovenin kan er gekozen worden voor het pakket Pusheen. De standaard emoticons zijn ook nog gewoon aanwezig om te gebruiken. Rechtsboven in het venstertje staat een klein winkelwagen icoon, door op dit icoon te klikken opent de stickerwinkel. Hoewel de naam suggereert dat je hier uitbreidingen kunt downloaden tegen betaling is dit niet het geval. Alle stickers die in de stickerwinkel zijn te vinden kunnen voorlopig nog gratis worden toegevoegd aan de chatfunctie. Stickers die worden toegevoegd zijn overigens niet automatisch beschikbaar in de applicaties maar moeten handmatig gedownload worden.

Aanvullend op het bovenstaande heeft de bedenker van de stickers, Sophie Xie recent het sociale netwerk verlaten. Ze was sinds 2012 in dienst en dit was haar laatste project.

facebook_stickers_desktop_1

facebook_stickers_desktop_2

facebook_stickers_desktop_3

Lees meer over: