Facebook brengt Gifts min of meer naar Nederland en andere landen

Sinds vorig jaar september bestaat Facebook Gifts, de mogelijkheid voor gebruikers van het sociale netwerk om echte cadeaus naar vrienden te sturen bijvoorbeeld vanwege een verjaardag of een andere belangrijke levensgebeurtenis. Facebook is nu begonnen met het verder uitrollen van Facebook Gifts naar andere landen waaronder Nederland echter is dit wel flink beperkt en op het moment van schrijven alleen beschikbaar voor gebruikers die de Engelse interface van het sociale netwerk gebruiken. Flink beperkt omdat je als gebruiker in Nederland alleen cadeaus kunt sturen naar vrienden in de Verenigde Staten.

Door te gaan naar facebook.com/gifts worden vrienden getoond waar je een cadeau naar toe kunt sturen. Na het klikken op een vriend of op de knop 'Give a gift' verschijnt er een popup met een aantal aanbevolen shops en een aantal cadeaus die worden aanbevolen door Facebook. Bovenaan de popup staat 'Send real gifts to your friends and family in the United States, even from another country.' De variatie is aardig, zo kan er gekozen worden voor koekjes, bloemen, een goed doel en ook cadeaubonnen zoals voor Apple iTunes. Er kan ook simpelweg tegoed worden gegeven zodat iemand zelf iets kan gaan uitzoeken.

Elk gekozen cadeau kan worden voorzien van een kaartje. Het cadeau kan digitaal worden uitgepakt door de betreffende vriend en een aantal dagen later zal diegene het cadeau thuis ontvangen. Betalen kan alleen met een creditcard. Het is niet duidelijk of en wanneer de mogelijkheid zal gaan komen om ook cadeaus naar vrienden in Nederland te sturen.

facebook_gifts

facebook_gifts_2

facebook_gifts_3

facebook_gifts_4

Lees meer over: