Facebook brengt aparte app uit voor Facebook Groepen, iOS en Android

Een nieuwe app specifiek voor Facebook Groepen afkomstig van Facebook Creative Labs, eerder verantwoordelijk voor de apps Rooms, Paper en Mentions. Facebook geeft aan dat gebruikers van het sociale netwerk Groups iedere dag gebruiken om in contact te blijven met familie, om samen te werken aan projecten, om reizen te plannen en om vrienden te steunen. De app moet gaan om helpen sneller en makkelijker zaken te delen met groepen.

De nieuwe app van Facebook werkt als volgt: Als je de app opent zie je al je groepen in een overzicht. Groepen die je het vaakst gebruikt staan bovenaan en schakelen tussen groepen gaat eenvoudig. Vanuit de app kun je ook een nieuwe groep aanmaken door op 'Create' te klikken. Je kunt ook notificaties volgen en eenvoudig controleren welke notificaties je wilt ontvangen. Achter het 'New Discover' tabblad zijn groepssuggesties te vinden die gebaseerd zijn op Pagina's die je zelf leuk vindt en groepen waar je vrienden lid van zijn.

Facebook Groups blijft beschikbaar in de gewone app van Facebook en in de desktopversie, in de komende tijd zal het sociale netwerk deze ervaringen ook beter en sneller gaan maken. Facebook Groups is beschikbaar voor de iPhone en voor telefoons met Android.

facebook_groups_1

facebook_groups_2

Lees meer over: , , ,