‘Facebook blokkeert link Google+ uitnodiging’

Vanavond dook er ineens een video op, die je hieronder kunt bekijken waarin te zien is dat een gedeelde Google+ link / uitnodiging op Facebook niet verschijnt in het nieuwsoverzicht van een andere gebruiker. De video werd gemaakt en gedeeld door een medewerker van Google. In de video is te zien hoe een normaal bericht wel wordt getoond in het nieuwsoverzicht van een andere gebruiker maar de link van Google+ niet verschijnt.

Bug of opzet

Alhoewel de video enigszins suggereert dat Facebook dit met opzet doet kan het natuurlijk ook om een bug gaan. Uit de reacties onder de video blijkt dat er diverse gebruikers van Facebook zijn die tegen hetzelfde probleem aanlopen maar er zijn ook genoeg gebruikers waarbij de link wel netjes wordt gedeeld en te zien is. Wat de oorzaak ook moge zijn, het is op zich een aardig verhaal 🙂 gezien de strijd tussen beide sociale netwerken.

Update

Het kon ook haast niet anders maar Facebook heeft laten weten het probleem niet te kunnen reproduceren. Het sociale netwerk geeft aan dat het kan gebeuren dat berichten om verschillende redenen niet worden getoond in het nieuwsoverzicht.

Lees meer over: , ,