Facebook Blocker om sociale plugins van Facebook te blokkeren

Vorig jaar kwam Brian Kennish, op dat moment nog een medewerker van Google met een extensie om Facebook te blokkeren op websites naar aanleiding van alle berichten betreffende de privacy. Na het installeren worden onder andere de bekende knoppen van het sociale netwerk die vaak onder nieuwsberichten staan geblokkeerd evenals andere sociale plugins. Omdat de extensie op dat moment een groot succes was besloot Brian te vertrekken bij Google en zich te richten op de ontwikkeling van Disconnect.

Facebook Blocker

Een andere initiatief om sociale plugins van Facebook te blokkeren en geschikt is voor meerdere browsers is afkomstig van Webgraph, een internetbureau uit Florida opgericht door de broers Alex en Dan Rubin. De reden om te komen met Facebook Blocker was vanwege het feit dat Facebook tegenwoordig steeds vaker opduikt op websites.

Ben je dus alle vermeldingen van het sociale netwerk die je op internet tegenkomt zat maar gebruik je geen Google Chrome dan kan deze extensie uitkomst bieden. Facebook Blocker is er als extensie voor Google Chrome, Firefox, Opera en Safari. Browser Internet Explorer ontbreekt hier. Downloaden en installeren kan hier op de website.