Facebook blijft dominant in 127 landen

Facebook blijft dominant in 127 landen

Facebook blijft het dominantste sociale netwerk in 127 van de 137 bekeken landen zo blijkt uit de laatste cijfers van World Map of Social Networks. In de laatste maanden van 2013 verloor Facebook wel Kyrgyzstan maar in plaats van dit land kreeg het sociale netwerk Syrië er voor terug van het Arabische sociale netwerk genaamd Maktoob. Inmiddels heeft Facebook 1.189 miljard gebruikers maar dit aantal stijgt minder snel dan voorheen, in de afgelopen zes maanden kreeg het sociale netwerk er slechts 34 miljoen nieuwe leden bij.

Er zitten 351 miljoen gebruikers in Azië, 276 miljoen gebruikers in Europa, 199 miljoen gebruikers in de Verenigde Staten en Canada en 362 miljoen in de overige landen gecombineerd. Vergeleken met 2009 is er wel veel verschil te zien en wordt duidelijk hoe snel Facebook eigenlijk is gegroeid. In Rusland blijft sociaal netwerk Odnoklassniki het grootst en voert hier een strijd met V Kontakte, in China is QZone met 623 miljoen gebruikers het grootst en in Iran is dat Cloob. De verschillen zijn te zien in de afbeelding.

Aanvullend bleek recent uit een onderzoek dat steeds meer tieners verhuizen naar andere sociale netwerken omdat hun ouders zich aanmelden voor Facebook en vriendschapsverzoeken sturen. Het onderzoek dat werd uitgevoerd door de Britse docent Daniel Miller duurde vijftien maanden en vond plaats in acht verschillende landen. Tieners zouden met name verhuizen naar sites als Twitter, Instagram, WhatsApp en Snapchat.

facebook_world_stats_2013_2009

Lees meer over: