Facebook bezig met applicatie om locatie gebruiker bij te houden

Facebook Logo Facebook is volgens diverse bronnen momenteel bezig met de ontwikkeling van een nieuwe mobiele applicatie die constant de locatie van een gebruiker kan traceren, ook als de applicatie niet is geopend. Het doel van de applicatie is om als gebruiker makkelijk vrienden te zoeken die in de buurt zijn. Het zal nog wel even duren voordat de applicatie beschikbaar komt, volgens de bronnen zou een release gepland staan voor half maart.

De ontwikkeling staat onder leiding van Peter Deng, een oud-medewerker van Google in dienst bij Facebook sinds 2007. Het team bestaat verder uit voormalige medewerkers van Glancee en Gowalla. Glancee werd in 2012 overgenomen door het sociale netwerk en was gericht op het vinden van mensen met dezelfde interesses binnen een bepaald gebied. Locatiedienst Gowalla werd eind 2011 overgenomen door het sociale netwerk.

Voor Facebook zou de release van een dergelijke applicatie kunnen helpen met verkopen van advertenties op basis van de locatie van de gebruiker. Tegelijkertijd zijn er de nodige vragen betreffende privacy. Het is op dit moment al wel zo dat Facebook een locatie opslaat op het moment dat er een bericht wordt geplaatst met een mobiele telefoon en op het moment dat er wordt ingecheckt op een locatie. Door de locatie ook bij te gaan houden op de achtergrond terwijl de applicatie zelf niet is geopend gaat Facebook een stapje verder. Het sociale netwerk wilde niet reageren op het bericht over de nieuwe applicatie.

Lees meer over: