Meer dan 1 miljard gebruikers op Facebook sinds 14 september

In januari was er de voorspelling dat Facebook de grote mijlpaal van 1 miljard gebruikers zou gaan bereiken in augustus dit jaar, het is iets later geworden want vandaag laat Mark Zuckerberg weten dat de mijlpaal van 1 miljard actieve gebruikers per maand is bereikt. De oprichter en CEO van het sociale netwerk laat dit weten in een kort bericht op zijn eigen profiel. In het bericht bedankt hij alle gebruikers, "If you're reading this: thank you for giving me and my little team the honor of serving you. Helping a billion people connect is amazing, humbling and by far the thing I am most proud of in my life." aldus Zuckerberg.

Verder geeft hij aan vastbesloten te zijn om dagelijks verder te werken om het netwerk nog beter te gaan maken, "I am committed to working every day to make Facebook better for you, and hopefully together one day we will be able to connect the rest of the world too."

14 september

De mijlpaal van 1 miljard gebruikers werd bereikt op 14 september om 12:45 lokale tijd. Het sociale netwerk laat weten sinds de introductie van de feature in 2009 er 1.13 triljoen likes zijn uitgedeeld. Kijkend naar het aantal geuploadde foto's sinds 2005 toen dit mogelijk werd staat de teller op 219 miljard. 62,6 miljoen muzieknummers zijn meer dan 22 miljard keer afgespeeld sinds september 2011, goed voor 210.000 jaar aan muziek. Wat betreft gebruikers van Facebook ligt de gemiddelde leeftijd momenteel op 23. De leeftijd was gemiddeld 19 in januari 2006 en 26 was de gemiddelde leeftijd in oktober 2007 en in augustus 2008. Als laatste heeft Facebook nu 600 miljoen mobiele gebruikers.

Lees meer over: ,