Facebook begonnen met testen Graph Search in app voor iOS

Facebook begonnen met testen Graph Search in app voor iOS

Afgelopen week gaf Mark Zuckerberg tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers aan dat Graph Search vrij snel naar mobiel zou gaan komen. Met Graph Search kan er worden gezocht worden naar mensen, plaatsen en dingen en sinds oktober is het ook mogelijk om te zoeken naar berichten, status updates, onderschriften van foto's, check-ins en reacties.

Nu slechts een aantal dagen later zijn er diverse gebruikers die in de mobiele app van het sociale netwerk voor iOS de nieuwe zoekfunctie al zien. De zoekfunctie werkt op een vergelijkbare manier als de zoekfunctie beschikbaar op de desktop, ook maakt de zoekfunctie af en toe gebruik van je huidige locatie. Een zoekopdracht als 'restaurants that my friends visited nearby' levert bijvoorbeeld restaurants op die zich in de buurt van je huidige locatie bevinden en werden genoemd door vrienden op het sociale netwerk.

Het is niet duidelijk wanneer Facebook de zoekfunctie definitief naar de app voor iOS zal gaan uitrollen, ook is nog onduidelijk wanneer de app voor Android zal gaan volgen.

facebook_graph_search_ios_oud_nieuw

facebook_graph_search_ios_nieuw

Lees meer over: , ,