Facebook begint met verdere uitrol nieuwe zoekfunctie

Facebook heeft aangekondigd de nieuwe zoekfunctie die eerder dit jaar werd geïntroduceerd verder uit te gaan rollen. De bètaversie van Graph Search werd op 15 januari dit jaar gepresenteerd door het sociale netwerk en sinds de introductie was het mogelijk om je als gebruiker op te geven om de zoekfunctie alvast te krijgen. In de afgelopen maanden hebben miljoen gebruikers geholpen om Graph Search beter te maken door de zoekfunctie simpelweg te gebruiken en door de nodige feedback te sturen.

facebook_graph_search

De verdere uitrol van de zoekfunctie zal zich eerst beperken tot alle gebruikers die de interface van het sociale netwerk hebben ingesteld op het Engels. Andere talen waaronder het Nederlands zullen later dit jaar gaan volgen. Wil je hier niet op wachten dan kun je eenvoudig via de instellingen de taal omzetten naar het Engels indien je dit nog niet had gedaan. Dit doe je door rechtsboven op het kleine tandwieltje te klikken en dan te kiezen voor accountinstellingen. Op de pagina is de laatste optie de taal, kies hier Engels (US).

facebook_taal

Tegelijk met de uitrol van Graph Search zal Facebook een extra melding in beeld tonen aan gebruikers om ze te wijzen op de privacysnelkoppelingen die eind vorig jaar werden toegevoegd. Met de knop in de blauwe balk kun je snel zien als gebruiker wie je eigen berichten allemaal mogen bekijken. Op deze manier kun je snel even bekijken hoe alle opties momenteel ingesteld zijn, altijd goed om deze instellingen even te controleren.

facebook_snelkoppelingen_inhoud

Lees meer over: