Facebook begint met aanbiedingen in nieuwsoverzicht

Facebook heeft laten weten te zijn begonnen met het uitrollen van aanbiedingen, iets wat al eerder werd aangekondigd door het sociale netwerk. Het systeem geeft bedrijven de mogelijkheid om zichzelf te promoten door kortingen aan te bieden aan gebruikers die rechtstreeks in het nieuwsoverzicht worden geplaatst, mits de pagina geliked is.

Gebruikers die een aanbieding in hun nieuwsoverzicht krijgen of deze zien staan op een pagina kunnen dan klikken op de knop "Aanbieding ontvangen" om de details te bekijken zoals de voorwaarden en de datum waarop de aanbieding zal verlopen. Door te klikken op de knop 'Aanbieding claimen' zal de aanbieding per e-mail worden verzonden zodat deze uitgeprint kan worden om mee te nemen naar de betreffende winkel. Met een mobiel naar de winkel gaan en de e-mail tonen kan ook om gebruik te maken van de aanbieding.

Op dit moment is de mogelijkheid om kortingen aan te bieden beschikbaar voor een kleine groep bedrijven in een beperkt aantal landen waaronder Australiƫ, Nieuw-Zeeland en Japan. Daarnaast zijn aanbiedingen alleen beschikbaar voor pagina's met minstens 500 likes en een aanvullende eis is dat een bedrijf een fysieke locatie heeft.

Beheerders kunnen tijdens het maken van een aanbieding specifiek instellen dat een aanbieding alleen beschikbaar is voor bepaalde landen of talen. Zodra een aanbieding vervolgens loopt kan er bekeken worden hoeveel gebruikers deze hebben geclaimd, eventueel eerder stopzetten dan de einddatum kan ook. Alleen gebruikers die de pagina leuk vinden krijgen een gemaakte aanbieding te zien in hun nieuwsoverzicht maar het is niet mogelijk om een aanbieding echt te beperken tot deze groep want iedereen die namelijk de pagina rechtstreeks opent ziet ook de betreffende aanbieding staan.

Als gebruiker zie je deze aanbiedingen dus in het nieuwsoverzicht terug en op de pagina van een bedrijf. Elke aanbieding kan verborgen worden en tevens kan worden ingesteld dat alle berichten, inclusief toekomstige aanbiedingen afkomstig van een pagina worden verborgen. Er is op dit moment geen optie aanwezig om alle aanbiedingen te verbergen.

In de toekomst zal het systeem verder worden uitgerold door het sociale netwerk.

Lees meer over: