Facebook applicaties kunnen nu custom notificaties sturen

Facebook heeft een betaversie van de nieuwe Notifications API opengesteld voor ontwikkelaars van applicaties en zodoende kan het zijn dat je straks als gebruiker van het sociale netwerk meer notificaties gaat ontvangen. Ontwikkelaars krijgen nu de optie om korte berichten te sturen naar bestaande gebruikers, volgens Facebook een goede manier om gebruikers te informeren over bepaalde zaken omtrent een applicatie. Het is voor ontwikkelaars niet nodig om toestemming te vragen voor de extra notificaties.

Facebook geeft wel aan dat ontwikkelaars goed moeten opletten op taalgebruik en de hoeveelheid berichten die ze sturen naar gebruikers. Aan de statistieken van een applicatie is een onderdeel notificaties toegevoegd zodat bekeken kan worden hoe de berichten presteren. Het is wel zo dat je als gebruiker deze notificaties van een bepaalde applicatie altijd geheel uit kunt zetten zoals je hieronder in de screenshot kunt zien.

Applicaties waarvan berichten vaak worden uitgeschakeld kunnen door het sociale netwerk gekenmerkt worden als spam en lopen het risico uitgeschakeld te worden.

Lees meer over: