Facebook applicatie om zelfvernietigende berichten te versturen

facebook_logoVolgens diverse bronnen zou Facebook momenteel bezig zijn met de ontwikkeling van een applicatie vergelijkbaar met Snapchat. Het gaat om een applicatie waarmee berichten gestuurd kunnen worden die na een ingestelde tijd automatisch zichzelf weer verwijderen waardoor er dus geen bewijs blijft bestaan van het gevoerde gesprek.

Snapchat

De nieuwe applicatie zal net als de bestaande applicaties Facebook Messenger en Facebook Camera een aparte applicatie gaan worden naast de algemene applicatie van het sociale netwerk waardoor het totale aantal applicaties van Facebook op vijf zal komen. Het is de verwachting volgens de bronnen dat de applicatie in de komende weken, nog voor het einde van het jaar geïntroduceerd zal gaan worden door het sociale netwerk.

De applicatie Snapchat is bijzonder populair vanwege de zelfvernietigende berichten. Een gebruiker kan een bericht sturen, bijvoorbeeld met een foto en de ontvanger mag deze maar een beperkte tijd bekijken, vaak een aantal seconden. Deze tijd wordt voor het versturen ingesteld. Nadat deze tijd is verstreken wordt automatisch het bericht van zowel het toestel van degene die het bericht gestuurd heeft als van het toestel van de ontvanger afgehaald en ook Snapchat zal de foto van de eigen servers weer verwijderen. Recent werd nog door Snapchat een feature doorgevoerd om ook video's te kunnen versturen.

Facebook wilde verder niet reageren op de berichten over de applicatie maar duidelijk is wel dat het bedrijf beter wil gaan concurreren met WhatsApp. Zo werd recent nog doorgevoerd binnen Facebook Messenger voor Android dat het niet langer vereist is om een account aan te maken om de applicatie te gebruiken, een telefoonnummer is voldoende. Ook waren er geruchten dat Facebook WhatsApp zou willen overnemen.

Lees meer over: , ,