Facebook alphaprogramma voor Android

Facebook alphaprogramma voor Android

In juni dit jaar introduceerde Facebook een bètaprogramma voor Android. Geïnteresseerde gebruikers kunnen zich hiervoor opgeven en een bètaversie van de app van het sociale netwerk voor Android testen. Inmiddels heeft de bètaversie van de app meer dan 1 miljoen dagelijks actieve gebruikers die afkomstig zijn uit 150 verschillende landen. Er komt veel feedback binnen waaronder allerlei verzoeken voor nieuwe features en gevonden bugs. Meer dan 260.000 gebruikers nemen deel aan de Google Discussiegroep van Facebook om op de hoogte te blijven en feedback te plaatsen.

Het bètaprogramma is volgens Facebook een groot succes en nodig om de app voor Android stabieler te maken en verder te verbeteren, iets wat een lastige taak is gezien het grote aantal verschillende apparaten met het mobiele besturingssysteem. Dankzij het bètaprogramma kan er getest worden met toestellen afkomstig van meer dan 50 fabrikanten en allerlei verschillende versies van Android. Op deze manier kunnen veel issues al worden getackeld voordat een definitieve versie uitgebracht zal worden.

Om nog eerder in het ontwikkelproces feedback te kunnen krijgen komt Facebook nu ook met een alphaprogramma. "We started out with beta as we knew it would be a good balance between testing and usability, but we'd love to get feedback as early as testers want to give it. The Facebook for Android alpha testing program will be very similar to the beta program, but the app will be at an even earlier stage in its development" aldus Facebook. Testers krijgen in dit geval wel meer te maken met features die worden toegevoegd en ook weer worden weggehaald, de app zal vaker crashen en het design zal met regelmaat wijzigen omdat er continue wordt geëxperimenteerd en getest met deze versie. De app zal dus vrijwel altijd anders functioneren dan de uiteindelijke versie.

Geïnteresseerde gebruikers dienen zich eerst aan te melden bij de Facebook for Android Alpha Testers Google groep. Daarna dient er in Google Play gekozen te worden voor 'Become a Tester' en kan de app worden gedownload. De app die zowel de stabiele versie als de betaversie zal vervangen zal meerdere keren per week worden bijgewerkt.

Lees meer over: , ,