Facebook advertenties in nieuwsoverzicht

Eind vorige maand maakte Facebook bekend advertenties te gaan plaatsen in het nieuwsoverzicht van gebruikers tussen de gewone berichten. Het sociale netwerk is nu daadwerkelijk gestart met het tonen van deze advertenties in het nieuwsoverzicht.

De advertenties worden aangemerkt als "Featured" en zien er vrijwel hetzelfde uit als gewone berichten zoals hieronder in de screenshot is te zien. Belangrijk om te weten hierbij is dat je als gebruiker van Facebook niet bang hoeft te zijn dat er plots allerlei advertenties opduiken in je nieuwsoverzicht. Het is namelijk zo dat je alleen advertenties ziet als je de pagina van het bedrijf of merk ook geliked hebt. Zo zullen in het onderstaande geval alleen gebruikers die Ben & Jerry's geliked hebben de advertentie te zien krijgen.

Als gebruiker krijg je in principe maximaal één advertentie per dag voorgeschoteld die eventueel ook, net als een bericht gewoon verborgen kan worden. Echter als je het nieuwsoverzicht vaak opent op een dag dan kan het zijn dat er meerdere advertenties worden getoond. De advertenties worden vooralsnog niet getoond op mobiele apparaten.

Lees meer over: