Facebook account deactiveren of verwijderen

Wil je stoppen met Facebook dan zijn er twee mogelijkheden om dit te doen, een account kan gedeactiveerd worden maar er kan ook gekozen worden om het account definitief te verwijderen. Als je kiest voor het deactiveren dan is het belangrijk om te weten dat het sociale netwerk na het uitvoeren van deze stap nog steeds je profielgegevens (vrienden, foto's, interesses, etc.) blijft bewaren. Mocht je op een later tijdstip beslissen om je Facebook account weer te activeren dan heb je op deze manier direct de beschikking over je oude gegevens.

Ga je voor het definitief verwijderen dan zal je account ook daadwerkelijk permanent verwijderd worden. In dat geval is het niet meer mogelijk om later je account weer te activeren maar zul je opnieuw het registratieproces moeten doorlopen.

Deactiveren

Als eerste het deactiveren. Om een account uit te schakelen ga je na het inloggen rechts bovenin naar "Account" en klik daarna in het menu op "Accountinstellingen".

Je krijgt dan allerlei zaken in beeld betreffende je eigen account met onderaan de optie "Account deactiveren". Klik dan rechts van deze kop op de link "Deactiveren".

Er komen dan een aantal van je vrienden in beeld met daarboven de regel "[Naam] zal je missen". Eronder moet je dan verplicht opgeven waarom je vertrekt bij het sociale netwerk.

Om te voorkomen dat je na het deactiveren van je account nog e-mails ontvangt van Facebook, plaats een vinkje voor de regel "Afmelden van toekomstige e-mails van Facebook". Dit gaat over berichten van je vrienden die je uitnodigen voor evenementen, je taggen in foto's en je vragen lid te worden van een groep.

Klik dan op bevestigen om je account te deactiveren.

Verwijderen

Het permanent verwijderen van een account kan door naar deze pagina te gaan nadat je bent ingelogd. Als je het zeker weet klik hier dan op Verzenden en bevestig vervolgens.

Lees meer over: ,