Facebook: Aanmelden met code voor eenmalig gebruik

Facebook komt in de komende weken met een nieuwe functie gericht op veiligheid. Het betreft het kunnen inloggen met een code voor eenmalig gebruik zoals dit sinds kort ook mogelijk is met Windows Live Hotmail. In tegenstelling tot Windows Live Hotmail zal de functie van Facebook in eerste instantie alleen beschikbaar zijn voor gebruikers uit de Verenigde Staten.

Stel je bent op vakantie en maakt gebruik van een openbare computer en vindt het niet prettig om je eigen wachtwoord te gebruiken om in te loggen op Facebook dan kan er een eenmalige code aangevraagd worden. Deze code kan dan gebruikt worden om in te loggen zonder dat je eigen wachtwoord hier aan te pas komt.

Dit werkt door simpelweg "otp" te SMS'en naar "32665". Er wordt dan direct door Facebook een code teruggestuurd die 20 minuten lang geldig is. Uiteraard is het wel vereist dat je een mobiele telefoon koppelt aan je account om dit te laten werken.

Uitloggen op afstand

De tweede functie die inmiddels is doorgevoerd is het kunnen uitloggen op afstand, handig als je op een externe computer bent ingelogd maar vergeten bent om uit te loggen. Door na het inloggen rechts bovenin te klikken op "Account" en vervolgens "Mijn account". Kies op de pagina dan voor Accountbeveiliging.

Lees meer over: