Facebook: 901 miljoen gebruikers en andere cijfers

Uit stukken ingediend door Facebook betreffende de aankomende beursgang komen een aantal interessante zaken naar voren. Als eerste staat hierin dat het sociale netwerk momenteel op een totaal van 901 miljoen gebruikers zit.

Tijdens de eigen f8 conferentie in september liet oprichter en CEO Mark Zuckerberg nog weten dat het totaal aantal gebruikers op 800 miljoen stond en dus is dit aantal in slechts een aantal maanden met 100 miljoen gebruikers gestegen. In januari werd nog aangegeven door Gregory Lyons, analist van het bedrijf iCrossing dat het sociale netwerk rond augustus dit jaar de magische grens van 1 miljard gebruikers zal gaan behalen.

Van deze 901 miljoen is 60 procent dagelijks actief op het sociale netwerk. Tevens komt naar voren dat via de mobiele applicaties rond de 500 miljoen gebruikers minimaal een keer per maand actief zijn. Dagelijks worden er 3.2 miljard likes reacties geplaatst en 300 miljoen nieuwe foto's geüpload. Volgens Facebook zijn er momenteel 125 miljard vriendschappen en in totaal 42 miljoen pagina's met minimaal 10 of meer likes.

Kwartaalcijfers

Tevens zijn cijfers over het eerste kwartaal van 2012 bekend gemaakt. In het eerste kwartaal wist het sociale netwerk een omzet te behalen van 1.058 miljard dollar, een stijging van 44,7 procent vergeleken met eerste kwartaal van 2011 maar een daling van 6.5 procent vergeleken met het laatste kwartaal van afgelopen jaar. De nettowinst bedroeg 205 miljoen dollar en in totaal waren de inkomsten uit advertenties goed voor 872 miljoen van de omzet, 82 procent dit was het laatste kwartaal van afgelopen jaar nog 87 procent.

Het is overigens de verwachting dat Facebook op 17 of 24 mei naar de beurs zal gaan maar er zijn inmiddels ook berichten dat dit pas eind mei of begin of half juni zal gebeuren.

Instagram

Ook is er meer duidelijkheid over de nog recente de overname van fotoapplicatie Instagram. Facebook heeft in totaal 300 miljoen contant aan Instagram betaald, de rest bestond uit aandelen. Mocht de deal onverhoopt niet doorgaan omdat de overheid deze blokkeert of omdat een van de partijen zich voor 20 december 2012 terugtrekt dan zal er alsnog een bedrag van 200 miljoen dollar worden overgemaakt naar Instagram.

AOL

Dan als laatste is er nog het nieuws dat Facebook zo´n 550 miljoen dollar aan Microsoft zal overmaken voor een groot aantal patenten dat oorsponkelijk toebehoorde aan AOL. Met deze deal krijgt het sociale netwerk 650 patenten in handen. Eerder dit jaar kocht Microsoft voor 1 miljard dollar 800 patenten van AOL, Microsoft mag de technologieën van de patenten die nu aan Facebook verkocht zijn wel in licentie gewoon blijven gebruiken.

Lees meer over: ,