Facebook: 100 fans nodig om berichten te promoten

facebook_promoted_posts_logoMeer pagina's op Facebook kunnen nu de feature Promoted Posts gebruiken om geplaatste berichten tegen betaling te promoten en ook meer pagina's kunnen nu aanbiedingen plaatsen. Aanvankelijk was het namelijk zo dat een pagina minstens 400 fans moest hebben om deze twee features te mogen gebruiken maar recent heeft het sociale netwerk dit minimum aantal fans aangepast en nu is het minimum 100 likes waardoor meer pagina's berichten kunnen promoten en aanbiedingen kunnen plaatsen.

De mogelijkheid voor pagina's om berichten tegen betaling te promoten bestaat al even in Nederland en inmiddels is er een vergelijkbare mogelijkheid voor gebruikers. Nederlandse pagina's kunnen aanbiedingen verspreiden sinds september vorig jaar.

Het promoten van een bericht tegen betaling kan door een nieuw bericht te plaatsen en hier te klikken op de knop 'Promoten'. Bedragen variëren van 5 dollar tot 50 dollar, uiteraard hoe hoger het bedrag hoe groter het aantal geschatte fans dat bereikt wordt. Het aanmaken van een aanbieding kan door boven het veld om een nieuw bericht te plaatsen op de knop Aanbieding te klikken en vervolgens de verschillende stappen te doorlopen.

Vorige week maakte het sociale netwerk de kwartaalcijfers bekend en hieruit bleek dat er nu meer dan 50 miljoen pagina's zijn, afgelopen jaar in april waren dit er 42 miljoen. Het gaat dan om pagina's met 10 of meer likes. Facebook COO Sheryl Sandberg liet weten dat sinds de mogelijkheid om aanbiedingen te verspreiden werd geïntroduceerd dat er 42 miljoen unieke gebruikers aanbiedingen hebben geclaimd. Ook gaf ze aan dat 500.000 pagina's de feature hebben geprobeerd om tegen betaling berichten te promoten, 70 procent heeft deze mogelijkheid al meerdere keren gebruikt. Afgelopen jaar in december ging het om 300.000 pagina's die samen ruim 2,5 miljoen berichten hadden gepromoot.

facebook_promoted_posts

Lees meer over: