Facebook 1 miljard actieve mobiele gebruikers, Instagram 200 miljoen gebruikers

Facebook 1 miljard actieve mobiele gebruikers, Instagram 200 miljoen gebruikers

Eind januari dit jaar bleek uit de op dat moment gepresenteerde kwartaalcijfers dat Facebook 945 miljoen maandelijks actieve mobiele gebruikers had. In de afgelopen twee maanden is het aantal gebruikers dat het sociale netwerk mobiel gebruikt flink gestegen, in totaal met 55 miljoen waarmee het totale aantal mobiele gebruikers nu op 1 miljard ligt.

Deze statistieken maakte CEO en oprichter Mark Zuckerberg bekend tijdens een gesprek met investeerders dat voornamelijk in het teken stond van de overname van Oculus. Het sociale netwerk neemt de virtual reality specialist over voor een bedrag van in totaal twee miljard dollar en daarmee is het de tweede grote overname in korte tijd, in februari nam Facebook berichtendienst WhatsApp nog over voor een slordige 19 miljard dollar. Oculus, bekend van de realitybril Oculus Rift, zal voorlopig gewoon zelfstandig door blijven gaan.

Tevens liet de oprichter van Facebook weten dat Instagram nu meer dan 200 miljoen maandelijks actieve gebruikers heeft. In september had Instagram nog 150 miljoen maandelijks actieve gebruikers en een jaar eerder waren dit er nog 100 miljoen. Alle gebruikers van Instagram hebben samen nu meer dan 20 miljard foto's online gedeeld.

Lees meer over: ,