Fabriek Motorola in Fort Worth Texas toegevoegd aan Street View

Fabriek Motorola in Fort Worth Texas toegevoegd aan Street View

Dennis Woodside, CEO van Motorola heeft laten in een bericht op het officiële blog van het bedrijf dat de nieuwe fabriek in Fort Worth in Texas toegevoegd is aan Google Street View.

In deze fabriek wordt de Moto X smartphone van het bedrijf gemaakt die recent werd gelanceerd in de Verenigde Staten. Woodside geeft aan dat de nieuwe fabriek in minder dan vier maanden heeft gezorgd voor 2000 nieuwe banen en dat er op dit moment nog steeds mensen worden aangenomen. Dat het bedrijf als enige fabrikant telefoons produceert in de Verenigde Staten was een bewuste keus waarvan veel experts van te voren aangaven dat het niet rendabel zou zijn. Woodside geeft echter aan dat de kosten helemaal niet zoveel meer verschillen vergeleken met het maken van een toestel in Azië. Op dit moment worden er 100.000 exemplaren van de Moto X verscheept per week.

Motorola werd op 15 augustus 2011 overgenomen door Google en het bedrijf kreeg eerder dit jaar een nieuw logo. Google heeft eerder eigen gebouwen toegevoegd aan Street View waaronder het datacentrum van het bedrijf in Lenoir in de Amerikaanse staat North Carolina. De fabriek van Motorola in Fort Worth kan hier digitaal bekeken worden.