Extra voordeeltje koppelen Google+ aan website voor auteurs

Het is al even mogelijk om een koppeling te maken tussen een Google+ profiel en een blog of website voor het tonen van auteursinformatie in de zoekresultaten van Google.

Er blijkt nu een aanvullend voordeel te zitten aan het maken van deze koppeling. Zodra er wordt geklikt op een zoekresultaat met auteursinformatie en er na ongeveer twee minuten weer wordt teruggekeerd naar de zoekresultaten middels de vorige knop van de browser dan kan het gebeuren dat Google automatisch meer artikelen van de betreffende auteur toont onder het originele artikel. Een voorbeeld hiervan zie je in de screenshot hieronder.

Deze tijd moet zijn verstreken, anders toont Google de extra berichten niet. Door te kijken naar de tijd die op een pagina is doorgebracht kan Google bepalen of het artikel interessant genoeg was om zodoende meer artikelen van dezelfde auteur te tonen.

Sinds begin deze week stuurt Google overigens ook een mail naar gebruikers die een koppeling hebben gemaakt tussen een Google+ profiel en een blog of website.

Lees meer over: ,