Extra beveiliging hoofdkantoor Xbox

Microsoft gaat extra maatregelen nemen om het lekken van informatie over de nieuwe versie van de Xbox, vermoedelijk de Xbox 720, tegen te gaan. Het bedrijf gaat namelijk de beveiliging in vier gebouwen op de Microsoft campus in Redmond flink opschroeven om het lekken van informatie over de nieuwe Xbox tegen te gaan, het gaat om Microsoft Studio A, Microsoft Studio B, Microsoft Studio C, en Microsoft Studio D.

Zodoende zal het straks onder de nieuwe regels zo zijn dat alleen nog maar medewerkers van Microsoft's Interactive Entertainment Business vrij toegang hebben tot de gebouwen. Elke andere medewerker van Microsoft die een van deze gebouwen wil betreden moet zich eerst in het betreffende gebouw bij de receptie registreren als bezoeker, dit is iets wat eventueel ook online gedaan kan worden. Pas na registratie mag iemand onder begeleiding van een medewerker die wel toegang heeft het gebouw te betreden.

Begin volgende maand zal de extra beveiliging eerst Studio A treffen en later volgende maand volgen dan de andere gebouwen. Microsoft heeft officieel nog niets bekend gemaakt over de opvolger van de Xbox 360 al lekte eerder dit jaar al wel documenten uit met details over een Xbox 720. Mede door deze extra maatregelen te nemen wil het bedrijf voorkomen dat er nog meer informatie naar buiten lekt over de ontwikkeling van de Xbox 720. De verwachting is dat de nieuwe Xbox in de herfst van 2013 zal worden gelanceerd.

Lees meer over: ,