Extra beveiliging Facebook Accounts: Aanmeldgoedkeuring

Facebook heeft aanvullende functionaliteit beschikbaar gemaakt als extra beveiliging voor je account. Het gaat om de beveiligingsfunctie 'Aanmeldgoedkeuring' waarmee toegang tot een account vanaf een niet-herkende computer niet direct meer mogelijk is. Na het inschakelen zorgt de functie ervoor dat je alleen toegang hebt vanaf een geregistreerde computer. Wil je op een andere computer je eigen account openen dan kan dit natuurlijk wel, echter met deze functie ingeschakeld wordt er eerst een code gestuurd naar je telefoon die ingevoerd moet worden voordat je kunt inloggen.

Mocht het voorkomen dat je geen toegang meer tot je telefoon hebt, kun je altijd een eerder herkende computer gebruiken om weer toegang tot je account te krijgen. Het doet wat dat betreft een beetje denken aan 'Verificatie in twee stappen' van Google.

Inschakelen

Het inschakelen van de functie gaat als volgt. Ga bovenin naar 'Account' en klik hier in het menu op Accountinstellingen. Op de pagina met instellingen die opent klik op het kopje 'Accountbeveiliging'. Hier staat dan de functie, klik op het vinkje voor 'Invoeren van naar telefoon verstuurde beveiligingscode verplicht stellen' waarna er een popup opent.

In de popup die opent klik onderaan op de knop 'Next' om door te gaan. In het scherm dat volgt wordt er gevraagd naar je telefoonnummer. Vul hier het gewenste mobiele nummer in en klik op Doorgaan. Er wordt dan direct een bericht gestuurd naar je telefoon met daarin een code die ingevuld moet worden in de volgende stap.

Ingeschakeld

Vul de code in en klik opnieuw op de knop Doorgaan. Er wordt daarna gevraagd om een naam in te voeren voor de computer waarop je het account geopend hebt. Klik dan op Next en er volgt een bevestiging dat de functie is ingeschakeld. Het uitschakelen van 'Aanmeldgoedkeuring' kan altijd weer via dezelfde weg door het vinkje te verwijderen.

Lees meer over: