Extensies synchroniseren en PDF viewer in Google Chrome

Google heeft vandaag een nieuwe developer versie uitgebracht van browser Google Chrome voor Windows (6.0.437.1), Linux en Mac (6.0.437.2) echter is deze nu niet meer beschikbaar. Vlak nadat de update werd vrijgegeven heeft Google vanwege vele klachten over het crashen van de browser de uitrol van de update tijdelijk stopgezet. Op het moment van schrijven wordt dit nader onderzocht en het is dan ook niet mogelijk om de nieuwe versie te installeren via de automatische update.

Extensies synchroniseren

In deze nieuwe versie is in ieder geval de mogelijkheid om extensies te synchroniseren toegevoegd. Het was al mogelijk om bladwijzers en thema's te synchroniseren en daar zijn nu extensies aan toegevoegd. Dit betekent dus dat als je op een computer extensies hebt geïnstalleerd dat je op een andere computer deze niet meer hoeft te installeren.

PDF Viewer

Nieuw is ook, naast de standaard Flash plugin een standaard PDF plugin. Zodoende heb je niet langer Acrobat Reader nodig om PDF bestanden online te kunnen bekijken maar kan dit rechtstreeks in de browser met behulp van de nieuwe plugin. Er wordt gebruik gemaakt van een eenvoudige viewer zonder verdere opties.

Update - 22:16

Google heeft de update nu alsnog beschikbaar gemaakt.

Lees meer over: , ,