Extensie om menu van Google aan te passen

Extensie om menu van Google aan te passen

Op 19 september begon Google met het uitrollen van een nieuw navigatiemenu voor alle gebruikers. Met het nieuwe menu is de bekende zwarte navigatiebalk komen te vervallen en in plaats daarvan staat er nu rechtsboven een knop waarmee alle producten van Google geopend kunnen worden. Standaard zullen er na het klikken op de knop negen producten in beeld verschijnen waaronder Google+, Gmail, Google Play, Google Maps, Drive en YouTube, door te klikken op de knop Meer komen er meer producten in beeld.

Het menu naar eigen smaak aanpassen zit er helaas niet in maar daar is nu een oplossing voor bedacht door ontwikkelaar Carlos Jeurissen. Hij heeft een extensie gemaakt voor Google Chrome waarmee het navigatiemenu meer naar eigen wens aangepast kan worden. De extensie downloaden en installeren kan op deze pagina. Na het installeren van de extensie zullen er standaard al twaalf producten worden getoond in plaats van negen, na het openen van het menu zal er een onderaan nieuwe optie Configure te zien zijn.

Na het klikken kun je zelf instellen welke producten je in het menu getoond wilt hebben, dit doe je door een product te slepen van links naar rechts of van rechts naar links. Er zijn meer dan 175 producten om uit te kiezen, tevens kan de volgorde aangepast worden. Al met al een handige extensie om het nieuwe menu van Google naar eigen hand te zetten.

google_menu_extensie_1

google_menu_extensie_